stOOmgroep turnhout vzw

contact :
clubhuis tel. +32(0)14 429074
adres : Parklaan 54 bus 4, 2300 Turnhout
spoorweg : Parklaan 54, 2300 Turnhout

  id.nr. 5362/82 ▫▪▪▫ BTW BE422.415.402 ▫▪▪▫ IBAN BE44 3200 7670 5145 BIC BBRUBEBB ▫▪▪▫ e-mail info@stoomgroep.be

Start
Omhoog

HOT NEWS 2018

  • za 29/12
    De laatste hand wordt gelegd aan de restauratie van de tender van "Nele". Wilfried Buijs heeft het op beeld vastgelegd.

  • do 27/12
    Het begint er heel leuk uit te zien met al die "model"sporen. Er is de voorbije weken weer heel wat spoor vervangen.



    Monenteel is men volop bezig met de restauratie van de tender van de "Nele"

    en na de werkzaamheden wordt er natuurlijk nog wat "gebabbeld"...

  • za. 24/11
    Het was leuk en lekker op het eindejaarsetentje !



  • za. 27/10
    Betonherstelling vanuit de dreef naar de ronde brug.

  • vr. 12/10
    Wij kregen het bericht van het overlijden van dokter Bernard Moyaert, vader van ons lid Chris (Marc) Melis-Moyaert en echtgenote van ons lid Lieve (Walter) Marynissen-Moyaert. Wij wensen de familie sterkte in dit grote verlies.

  • ma. 09/10
    Het herschilderen van de overkapping is in zijn eindfase. Hier een foto vanuit een standpunt dat je normaal niet te zien krijgt (en ook eentje van een bewonderaar  en een co-schilder...)

  • za. 29/09
    Vandaag 3 CMI's op de baan met o.a. die van Jelle, Anton en de club. Allemaal gemaakt door Jean-Paul die op de CMI van de club zit.

  • zo 23/09
    Vandaag werd de film van de Koninklijke Dansgroep Zonne officieel voorgesteld. De stoomgroep had hieraan haar medewerking verleend. Je kan de film ook bekijken op Youtube (klik HIER).

  • za 22/09
    Er waren weer een aantal schilders aan het werk : de deurtjes van de remise werden van een nieuw laklaagje voorzien en de schildering van de overkapping gaat gestaag door... en er is ook een nieuwe voorraad kleding binnengekomen : zeer mooie en warme jasjes...

  • do 23/08
    De laatste hand wordt gelegd aan het nieuwe wissel naar de draaischijf :

  • za & zo 18 & 19/08
    Geweldige zomerstoomdagen achter de rug. Heel wat deelnemers en heel wat bezoekers.

     

  • do 9/8
    Minder goed nieuws van Johan Walraeve vandaag :
    Beste Buren en vrienden,

    Bij deze deel ik jullie het droevige nieuws mee dat op donderdag 9 Augustus Mijn vader Walraeve Jean-pierre (Jan voor de vrienden) is overleden in het woonzorgcentrum Edouard Remy.

    Een laatste groet kan gebracht worden in het funerarium in de Kerkstraat te Kessel-lo op dinsdag 14 Augustus tussen 18u30 en 19u30.

    De uitvaart plechtigheid gaat door in de Heilig Hart kerk Te Kessel-Lo op donderdag 16 Augustus om 11u30 gevolgd door de as uitstrooing op het Diestseveld.

    Bedankt voor alle steun die jullie zowel hem als mij gegeven hebben in de afgelopen jaren.

 

 

  • do 21/06
    Weer een dag met gratis ritjes, deze keer in het kader van verkeersopvoeding, georganiseerd door de stad Turnhout. Met medewerking van de brandweer, de ambulance, de politie, de stadsdiensten... en wij. Eventjes blussen, onze vijver (over)vullen, rondrit in brandweerwagen met loeiende sirenes, wie wil er bij de politie... enz.



  • di 19/06
    Eerste dag van de gratis ritjes voor schoolkinderen. Meer dan 2000 ritjes geteld... en een smakelijke lunch 's middags voor de medewerkers.

  • do 14 & za 16/06
    Vandalisme in het park : 2 elektriciteitskasten opengebroken en elektronica voor de terugmeldingen beschadigd, waarschuwingspaal voetgangers uitgeduwd, vlaggenmast van naburig terras teruggevonden. De politie deed de nodige vaststellingen...

  • do 31/05
    De Vlaamse bakkers hielden hun jaarvergadering in Turnhout en hun vrouwen brachten een bezoek aan verschillende bezienswaardigheden in Turnhout. Wij gaven hen een rondleiding en zij trakteerden ons op een zeer lekkere taart (bakkersvrouw May Goris was jarig vandaag !).

    Vooraf waren onze "werkers" hard bezig met het afkrabben, afschuren en zuiver maken van de overkapping in voorbereiding van het schilderwerk (al waren er enkele die al zeer moe waren...).

  • zo. 27/05
    Het was even schrikken toen we de melding kregen dat er een grote boom op onze sporen was gevallen. Maar gelukkig kwam de brandweer onmiddellijk ter plaatse en met behulp van Joost (van de groendienst) en Kenneth en Armand was alles in een mum van tijd weer dik in orde zodat we weer rustig konden rondtoeren...


    en dat moest wel want er waren filmopnames gepland met dansgroep Zonne uit Turnhout.

  • do. 19/04
    'dellantriekers' waren weer druk bezig met het aanbrengen van de nieuwe terugmeldingen in de spoorbaan... (foto's Dré Lemmes)

  • wo. 18/04
    Opgelet : je bent vanaf nu in beeld : security geïnstalleerd !

  • za. 7/04
    Wij vernemen het overlijden van een oud lid van onze vereniging : Ben Meeussen. Wij wensen de familie sterkte met dit verlies.

  • za. 25/03
    De aansluiting van sporen 5 en 6 naast het station zijn helemaal vernieuwd in modelspoor op eiken bielzen. Op de hoofdbaan in de dreef komt zowel een apart wissel voor 5" als voor 7 1/4". Vanuit dit zijspoor kan dan weer aangesloten worden op spoor 4 in het station en sporen 5 en 6 daarnaast. Spoor 5 zal dan alleen voor 5" geschikt zijn. Ook het wissel naar de hydraulische lift werd vervangen door een vereenvoudigde versie.

  • do. 15/03
    Hij staat er ! De moerbeiboom ! Dré zijn foto's :

  • za. 10/03
    Dré heeft ook nog foto's gestuurd van de diverse werkzaamheden :


    Weer heel wat activiteiten deze namiddag : container volgeladen met restanten van het oude terras, een voorraad stenen weggetast, de kuisploeg aan het werk en na het werk een lekker frietje steken, wat bijbabbelen en oh, ja, de fluit van de Veno is ondertussen ook OK


  • do. 01/03
    De ondersteuning van de te planten nieuwe boom werd aangebracht en Dré Lemmes heeft er foto's van gemaakt :

  • ma. 19/02
    De mannen van de stad zijn bijna klaar met de betegeling : nu nog de rest van het grote terras egaliseren... Dankjewel stad Turnhout !

  • ma. 19/02
    Ook de nieuwe betonbedding voor de aansluiting van zowel 5" als 7 1/4" in de dreef is ondertussen gelegd, zodat zeer binnenkort de nieuwe sporen kunnen gemonteerd worden.
     
     

  • vr. 09/02
    De 'stratenmakers' van de stad Turnhout zijn al druk in de weer geweest met het aanbrengen van de tegels aan de nieuwbouw :

  • do. 01/02
    Oh, ja, de Veno is weer helemaal tiptop en er werd met succes proefgedraaid.
     
    Vruchtbare werknamiddag : de bewuste "blokjes" (>20.000) zijn aangekomen, dus : eerst frezen, dan boren, dan assembleren, en tenslotte sporen en wissels verder afwerken.


  • za. 20/01
    Heel wat bomen omgewaaid in het park en voor de rest overal takken en sprokkelhout. Desalniettemin werd er weer ijverig gewerkt : de nieuwe meubelen voor de kantine zijn aangekomen en werden gemonteerd en de oude kasten werden overgeplaatst naar het vergaderlokaal, de restauratie van de Veno verloopt gestaag verder, de rondellekes zijn al binnen (maar de blokjes niet)...

  • za. 06/01
    Zeer geslaagde NIEUWJAARSDRINK met heel lekkere hapjes (dank zij onze huisspecialist Marc Melis), voldoende dranken en veel 'goe' volk. Burgemeester Eric Vos en schepen Luc Debondt kwamen langs en de burgemeester prees in zijn speech de medewerkers van de stoomgroep voor hun inzet en verwezenlijkingen. Hier en daar wat toelichtingen kunnen geven over het gebruik van ons gebouw en op het einde iedereen naar huis met een prachtige led-zaklamp van onze sponsor Pierre Monten.





© 1985-2024  Dani Bellemans
last update 24/03/2024