stOOmgroep turnhout vzw

contact :
clubhuis tel. +32(0)14 429074
adres : Parklaan 54 bus 4, 2300 Turnhout
spoorweg : Parklaan 54, 2300 Turnhout

  id.nr. 5362/82 ▫▪▪▫ BTW BE422.415.402 ▫▪▪▫ IBAN BE44 3200 7670 5145 BIC BBRUBEBB ▫▪▪▫ e-mail info@stoomgroep.be

Start
Omhoog

HOT NEWS 2012

 • za. 1 december
  Drukke bedrijvigheid in het park. Enerzijds was er een ploeg "zagers" druk in de weer om de nieuw aangekomen voorraad eikenhout als deels op maat te zagen voor nieuwe dwarsliggers; een andere ploeg heeft hard gewerkt om alle "Halloweenattributen" keurig terug op te bergen; en dit terwijl een derde ploeg druk in de weer was om de bekisting uit te zetten voor een herstelling tussen de grijze en de rode brug. Hier komt binnenkort beton en daarne nieuwe (model)sporen. Gelukkig reed de cateringservice op en af met lekkere, warme versnaperingen... Dré Lemmes heeft het beeldverslag gemaakt.

 • wo. 31 oktober
  Het was weer Halloween...

 • za. 6 oktober
  Er werd hard gewerkt op deze eerste "winterwerknamiddag" : kookplaat gemonteerd voor latere culinaire bezigheden, wielflenzen werden opgelast en voorgedraaid, spoorstaven (modelprofiel) werden aan elkaar gelast op een lengte van 9 meter, locomotieven kregen een poetsbeurt, plannen voor de Sint Andrieskruizen werden besproken, plannen voor de vervanging van de ijzeren brug werden besproken en ondertussen konden we genieten van koffie, koekskes, bitterballen en kippenvingers... njam njam. Wat er volgende week zaterdag op het menu staat vertellen we nog niet, maar het zal gepresenteerd worden in "bakskes" !

 • do. 27 september
  Eén van onze leden (JP) construeerde een apparaat voor het oplassen van wielflenzen, je kan dit ook bekijken op Youtube


  afgesleten wielflens            -            opgelaste wielflens     -        voorgedraaid wiel

  het  "apparaat" :

 • za. 25 augustus
  Enkele leden (Sus, Armand, Mattias, Wilfred, Bauke en Kees) brachten een bezoek aan de Open Dag bij Radingspoor (Hollandse Rading, NL. De familie De Vries zorgde voor het beeldverslag :


 • za. 4 augustus
  Een delegatie van de stOOmgroep (Dani, Cor & Ria, Luc & Mieke, Marc & Chris, Lor & Jenny, Jan & Hilde & Tim) was aanwezig op de "Grote Rijdag" in Kerkwerve (NL) (foto's Chris Moyaert) :


  en de volgende foto's kregen we van fotografe Ria van Kerkwerve :

 • di. 19 & vr. 22 juni
  de traditionele gratis ritjes (voor de 16e keer reeds) voor schoolkinderen waren  weer een groot gebeuren bij lekker weer.

 • za. & zo. 9 & 10 juni
  Wij kregen het bezoek van enkele mensen uit het Verenigd Koninkrijk die eens graag een weekeindje op onze baan kwamen rijden. Fun !

 • ma. 28/05
  iedereen herinnert zich nog wel de film over de familie Flodder met de treintjesfanatieke opa in de rolstoel... ? Welnu, binnenkort komt er misschien een remake met een zeer bekende opa Flodder :

 • za.28/4 - ma.30/4
  Enkele leden (Cor & Ria, Jan & Hilde & Tim & Jozef, Lor & Jenny, Richard, Harry, Kees, Bauke, Wilfred, Dani) waren aanwezig op de 37e stoomdagen van onze zustervereniging SWZ in Den Haag. Hieronder een bescherming van draaistellen en een mooie zonsondergang in Scheveningen :

 • zo. 23/04
  Jean-Paul en Dani waren te gast in Mönchengladbach bij de club LGB Freunde Rhein/Sieg. Zij bezitten daar perfect inbraakvrije lokalen, kijk maar...

 • za. 14/04
  Het was mooi weer en één van onze bezoekers, William Sergeys, is komen treintje rijden met zijn zoontje. Hij stuurde ons enkele foto's.

 • 13/04
  Wij vernemen het plotse overlijden van Rob Sauerbier.
  Talloze goede herinneringen hebben wij aan Rob. De familie zal hem missen, wij ook.
  Wij leven met de familie mee en wensen hen veel kracht in deze droeve dagen.


 •  

 • 8/9 april
  Het Paasweekend werd ontsierd door een drieste inbraak in onze gebouwen. De ochtend van Paasmaandag werden wij ervan verwittigd dat er ingebroken was. Wij verwittigden de politie en gingen ter plaatse. Daar bleek dat een poging om de deur van de kantine te open en mislukt was, waarop de inbrekers langs het werkhuis geprobeerd hebben binnen te komen. Daar werd tenslotte het bovenpaneel van de deur met (waarschijnlijk) veel moeite en tijd gedeeltelijk opengeplooid. Het was pas toen we binnen mochten van de politie dat we de ravage konden vaststellen. Alle kasten opengebroken, de schuifdeur ingestampt, de flatscreen en DVD-player weg... voor het overige een hele boel eten en drinken weggehaald. De dieven lieten nog wel een adreskaartje na : "De bende van Vosselaar".


 • zo. 18 maart
  met enkele leden brachten we een bezoek aan de voorjaarsstoomdagen in Loon-op-Zand.

 • 4 februari
  Er werd natuurlijk ook wel gewerkt : rondellekes aan de vijskes, plaatjes aan de vijzen met rondellekes, plaatjes met vijskes en rondellekes aan de dwarsliggers en het spoor, boormalleke voor plaatje gemaakt enz. enz.
  Maar het belangrijkste moment van de namiddag was zonder twijfel het beulingenfestijn (beuling = bloedworst, zwarte pens, blackpudding) dat aangeboden werd door Luc De Vlieger ! Wat het volgende week gaat worden vertellen we nog niet. Daar moet je zelf voor komen kijken, maar er zal genoeg zijn voor iedereen !

 • za. 21/01
  enerzijds werden er 'grote middelen' ingezet om een aantal buizen in de grond te krijgen en anderzijds is met nauwkeurigheid de laatste bocht van het nieuwe spoor gemonteerd.

 • januari 2012
  het is zo ver : het eerste stuk 'nieuw spoor' ligt er :

  hierboven op de eerste foto : links het nieuwe profielspoor op eiken liggers, rechts het oude 'plat-ijzer' spoor, daarnaast nog enkele detailbeelden.

© 1985-2024  Dani Bellemans
last update 08/07/2024