stOOmgroep turnhout vzw

contact :
clubhuis tel. +32(0)14 429074
adres : Parklaan 54 bus 4, 2300 Turnhout
spoorweg : Parklaan 54, 2300 Turnhout

  id.nr. 5362/82 ▫▪▪▫ BTW BE422.415.402 ▫▪▪▫ IBAN BE44 3200 7670 5145 BIC BBRUBEBB ▫▪▪▫ e-mail info@stoomgroep.be

Start
Omhoog

HOT NEWS 2009

 • Za. 21/11/2009
  Hard gewerkt aan het nieuwe traject van de grote omloop...
      
  terwijl een andere ploeg verder de Halloweenspullen opruimde en nog een andere ploeg de clublocs wintervaardig heeft gemaakt.

 • Za. 31/10/2009
  Koortsachtig wordt er gewerkt aan de voorbereiding van de Halloween avond. De verwachtingen lopen hoog op...
      
      

 • Za. 10/10/2009
  Alhoewel het rijseizoen achter de rug is wordt er toch zeer naarstig gewerkt in het park. Een ploeg is bezig met de bekisting voor de nieuwe lus van de spoorbaan, elektriekers leggen aansluitingen onder de overkapping en decoratiebouwers maken 'toestanden' voor Halloween.
      
      

 • Za. 12/09/09
  Het kleine spoorbaantje (5" & 7 1/4") is niet meer. Harde werkers hebben de sporen verwijderd en het beton opgebroken. Ondertussen werd door onze (hof)leverancier materieel geleverd dat blijkbaar moet dienen voor de bekisting van het nieuwe traject (zie hier)

 • Za. 29/08/09
  Verschillende leden hebben deelgenomen aan de 'Open Dag' bij Radingspoor (Hollandsche Rading tussen Hilversum en Utrecht). Er is hier een filmpje en hieronder enkele beelden :
      
      

 • Za. 01/08/09
  Enkele (!) van onze leden (Dani & Jean-Paul, André, Lor & Jenny, Cor & Ria, Kees, Bauke & Ingrid, Johan, Jan, Tim, Jozef, Wilfred, Johan, Louis) waren met 7 machines aanwezig op de 'Grote Rijdag' in Kerkwerve. En ze hebben het er naar hun zin gehad (kijk maar naar het filmpje op YOUTUBE, en ook naar dit fimpje) !
      
      

 • Za. 18/07/09
  De tender en de locomotief "Mieke" werden terug herenigd na de volledige restauratie. Het stel staat er prachtig bij te blinken. Ondertussen was een ploeg 'spoorbaanverbeteraars' aan het werk en voor de rest lag alles er rustig bij.
      

 • Za. 13/06/09
  Enkele leden (Dani, Dré, Jean-Paul en Wilfred) brachten een bezoek aan de spoorweg in Krimpen a/d IJssel ter gelegenheid van hun 25 jarig jubileum. Dré heeft er de foto's gemaakt :
      
      

 • Za. 16/05
  Enkele leden (Jean-Paul, Dré, Lor, Dani, Bauke, Kees) brachten een bezoek aan de 'Open Dag' van de Maasoeverspoorweg in Barendrecht. Enkele fofo's :
      

 • do. 30/04 - zo. 03/05
  Enkele van onze leden (Lor & Dani) gingen voor een lang weekend naar de stoomdagen bij onze zustervereniging in Den Haag en werden daar op zaterdag bijgestaan door nog andere leden (Marc, Steven en Louis). Enkele beelden, gemaakt door bezoeker Dré Lemmes :
      

 • za. 25 april 2009
  Weer een nieuwe loc die zijn 'maidentrip' met succes gemaakt heeft : de 'CMI 500-2'. Verder werd de vernieuwde ketel van 'Mieke' vakkundig getest en goedgevonden. (foto's © Dré Lemmes)
      

 • do. 22 april 2009
  In het grootste geheim werden er die donderdagnamiddag testritten uitgevoerd met nieuwe spoorwegvoertuigen... (foto's © Dré Lemmes)
      

 • za. 18 en zo. 19 april 2009
  Enkele van onze leden vertegenwoordigden ons op het stoomfestival van de PTVF in Vorst : (foto's M.Walschot)
      

 • zo. 5 april 2009
  Een mooie opening van het seizoen, met prachtig weer, veel volk en heel veel treinbewegingen; afgesloten met het opstijgen van 4 warmluchtballons.
      

 • wo. 1 april 2009
  Stoomgroep Turnhout heeft zich ingezet bij de "Buitenspeeldag" die in het stadspark georganiseerd werd door de stad. Enkele beelden...
      

 • za. 28 maart 2009
  Weer grote bedrijvigheden ! Foto 1 en 2 : de constructie van de ketel voor Mieke nadert zijn definitieve vorm, Sus is ondertussen reeds begonnen met de renovatie van de ketelbekleding. Foto 3 : ondertussen is een ploeg bezig met de renovatie van de 'kautschoekes' voor de WC's. Met behulp van het product op foto 4 + water + bestaande grondbedekking zal de grondbedekking van 'den hof' er voortaan uitzien zoals op foto 5. En wat er te zien is op foto 6 zal later blijken...
      
      

 • za. 21 maart 2009
  De voorbereidingen voor de nakende opening zijn al volop aan de gang. Danny Van Loon maakte er een fotoreportage van : er werd gefietst, batterijen geladen, geknutseld, nagekeken, geplakt, gemetseld, geborsteld en gecontroleerd, gebabbeld en gedronken, aan een hand geluisterd...
      
      
      

 • wo. 04 maart 2009
  Jaarlijkse Algemene Vergadering van de vzw in Café Sint Pieter, Grote Markt Turnhout, met nazicht van de ledenlijst, met overzicht en goedkeuring van activiteiten en financiën, met ontlasting van de beheerders over het jaar 2008, met overzicht, bespreking en goedkeuring van planning en begroting voor het jaar 2009, met vrijwillig ontslag van de secretaris, met rondvraag, varia en discussies allerhande.

 • ma. 02 maart 2009
  Aan de ketel wordt nog steeds gewerkt. Superlassers Sus en Ronny, zorgen ervoor dat alle onderdelen netjes op hun plaats worden gelast en we mogen stellen dat alles aardig vorm begint te krijgen. En dat, terwijl de onderdelen van "Mieke" ongeduldig liggen te wachten om terug op hun plaats aangebracht te worden.
      
  Tussen twee pintjes en enkele borrels "Obst" (rechtstreeks uit Oostenrijk door onze medewerker geïmporteerd) door, hebben specialisten ook de stofzuiger hersteld en voorzien van keurige sluitklemmen.
      

 • za. 31 januari 2009
  De werkzaamheden aan Mieke worden voortgezet : de ketel is volledig afgenomen en wordt, na deskundige besprekingen, in delen geslepen. Opmerkelijk was de enorme aanwezigheid van kalksteen, maar ja, wat wil je na meer dan 15 jaar dienst, waarvan de eerste 10 jaar werd gebruik gemaakt van onbehandeld hard Turnhouts leidingwater ! Op de middelste foto van de tweede rij kan je ook merken hoe dun de hemel van de vuurkist is geworden na al die jaren van intensief gebruik. De laatste foto toont de ploeg die ondertussen bezig was met de opmeting van het terrein, dit in verband met de plannen om de terugkeerlus van de grote baan aan het station (de lange S-bocht) te verleggen. Het 'voorlopig' plannetje zie je onderaan.
      
      
      

 • do. 29 januari 2009
  Zoals gezegd moet er een nieuwe ketel gemaakt worden voor de Mieke, en dan moet er eerst begonnen worden met de afbraak. Sus, Ronny en Gust hielden zich daar ijverig mee bezig. Maar het was niet gemakkelijk om al die vastgeroeste of vastgeschilderde bouten en moertjes los te krijgen. Soms kwam er de slijpschijf aan te pas.
      
      
  en, zoals je kan zien, werd er nadien nog -zoals gebruikelijk- een borreltje gedronken...

 • za. 24 januari 2009
  Nog maar net zijn Sus en Ronny klaar met de restauratie van het volledige drijfwerk van Mieke of nu blijkt bij de ketelkeuring dat de ketel niet meer goed is. Bij de drukproef, uitgevoerd door keurmeester Armand, werden lekken gevonden aan de vlampijpen. Dat wordt dus weer een hele 'klus voor Sus' : een nieuwe ketel !

 • di. 06 januari 2009
  We beginnen aan een nieuw jaar !
  Misschien interessant om even een overzicht te maken van de bezoeken aan deze website :

  Even het verschil verklaren tussen 'unieke bezoekers' en 'aantal bezoekers' : wanneer vanuit een computer de website bezocht wordt, dan wordt die slechts 1 keer gedurende die maand meegeteld, ondanks het feit dat daarmee meerdere keren naar onze website werd gesurft. Statistisch gezien krijgen we dus gemiddeld 48 bezoeken per dag. Verder weten we dat er 85.328 individuele pagina's werden bekeken. Niet onaardig, toch ?

© 1985-2024  Dani Bellemans
last update 08/07/2024