stOOmgroep turnhout vzw

contact :
clubhuis tel. +32(0)14 429074
adres : Parklaan 54 bus 4, 2300 Turnhout
spoorweg : Parklaan 54, 2300 Turnhout

  id.nr. 5362/82 ▫▪▪▫ BTW BE422.415.402 ▫▪▪▫ IBAN BE44 3200 7670 5145 BIC BBRUBEBB ▫▪▪▫ e-mail info@stoomgroep.be

Start
Omhoog

HOT NEWS 2008

 • za. 20 december 2008
  De nieuwe 'lockers' (dat zijn individuele opbergkastjes) voor de leden zijn toegekomen. Ze werden keurig geïnstalleerd en van nummertjes voorzien (1-30). Er werden reeds verschillende kastjes toegewezen. Ondertussen zijn ook de grijze kasten achteraan (verf, rommel, halloweenelektronica) verdwenen en werd één van de kasten verzaagd tot een lage bergkast, waarboven eerstdaags de kledinghangers zullen gemonteerd worden.
  Onze voorzitter, Sus, na een goedgelukte medische ingreep, werkt gestadig door aan de restauratie van de 'Mieke'.

 • za. 13 december 2008
  Weer wat nieuwigheden : een splinternieuwe flatscreen televisie werd aangekocht en geïnstalleerd, zodat we nu rustig de vele DVD's en video's kunnen bekijken. De DVD's werden gearchiveerd door Dani en je kan ze bij hem ook ontlenen om ze rustig thuis te bekijken.
  Bovendien beschikken we nu over een internetaansluiting en heeft de club haar eigenste laptop.

 • za. 15 november 2008
  De werknamiddagen en -avonden blijken leuk te verlopen. Is Sus nu aan 't schattenjagen boven op de remise ? Er wordt ook nog aan een ketel gewerkt en voor het overige blijkt het om nog andere redenen erg 'plezant' te zijn. Bovendien kunnen we mededelen dat de kantine en de toiletten van een nieuw dak voorzien werden. De dames op de WC zullen nu (tenminste van boven) droog zitten.
   

 • vr. 31 oktober 2008
  Het was weer zo ver : Halloweenavond met heel wat schrikwekkende dingen en enorm veel bezoekers. (hier en hier kan je meer foto's zien)
   

 • za. 27 & zo.28 september 2008
  stOOmgroep turnhout vzw stond in voor de exploitatie van de 7 1/4" spoorbaan aan het museum te Treignes, ter gelegenheid van "35e festival de la Vapeur" van de Chemin de Fer des Trois Vallées (Mariembourg - Treignes).
   
   

 • vr. 15, za. 16 en zo. 17 augustus 2008
  De zomerstoomdagen zijn achter de rug. Prachtig weer. Veel deelnemers, veel bezoekers, veel amusement... foto's kan je vinden op deze pagina
   
   

 • Zaterdag, 2 augustus 2008
  Ter gelegenheid van hun stoomdag was een delegatie van onze vereniging (Armand, Dani, Wilfred) te gast op de spoorbaan van de 'Stichting Miniatuur Spoorwegen Kerkwerve' in Nederland.
     

 • 25 tot 29 juli 2008
  Enkele leden (Lor en Dani) gingen op bezoek bij oude bekenden in het Verenigd Koninkrijk. Videoreportages kan je bekijken via deze pagina.
   
   

 • Maandag, 14 juli 2008
  De grote treurwilg aan de ingang van het atelier is niet meer. De boomdoktoren hadden vastgesteld dat er grote rotte stukken in zijn binnenste zaten (kanker ?) en dat het niet meer veilig was om de boom te laten staan.

 • zaterdag, 21 juli 2008
  Gevonden in het archief : Historische foto : Dani Bellemans graaft de bedding uit voor het station op de nieuwe vaste omloop (ergens begin 1982...) en deze graafwerkzaamheden zijn
  bepalend geweest voor de ligging van het huidige station.
    

 • Dinsdag, 17 en vrijdag, 20 juni 2008
  Zoals elk jaar reden we 2 volle dagen gratis voor alle kleuters van de scholen in de grote omgeving van Turnhout. Mooie, zonnige dagen en bijna 2000 kinderen waren er bij en er werden 9 locomotieven en treinstellen ingezet.
     
     

 • Zaterdag, 14 juni 2008
  Geen rijactiviteiten wegens het "Fata Morgana" spektakel. We konden enkel onze locomotieven opstellen aan de remise.
     

 • Internationale Stoomdagen 2008
  Ze zijn weer voorbij, die drukke dagen. Foto's kan je vinden op deze pagina's : P2008A, P2008B, P2008C en P2008D

 • Zaterdag, 3 mei 2008
  De laatste voorbereidingen voor de komende stoomdagen zijn aan de gang. Wissels worden nagekeken, sporen worden gereinigd en de wissels naar die nieuwe remisedeuren worden afgewerkt. (foto's JDV)
     
     

 • Zondag, 13 april 2008
  Ondertussen liggen de welfsels op het nieuwe remise gedeelte, zijn de deuren reeds in de maak en werden de plannen voor de sporen klaargemaakt.
  Zondag was het een grote dag voor Laurent (Lor) Verheyden : zijn nieuwste locomotief, de "Shay n°5" deed zijn eerste ritjes op de spoorbaan in het park. En daar werd natuurlijk een glaasje op gedronken !
     
     

 • Zaterdag, 29 maart
  De onderbouw van de remise is nu helemaal klaar. Vandaag werd de ringbalk in beton gestort waarop nadien de welfsels zullen komen. Ondertussen werd ook de hydrolische pers aan een revisie onderworpen. Het is toevallig mooi weer en "de blaadjes krijgen bomen...".
     
     

 • Zaterdag, 22 maart
  Om een project tot een goed einde te doen komen moet er voortdurend overleg zijn, zoals je merkt aan de foto's. Het aanbrengen van de 'façade'steen nadert stilaan zijn einde en de aanvoer van stenen vraagt constant energie. Verder is men al druk bezig met het nakijken en reinigen van sporen en wissels...
      
      

 • Zaterdag, 8 maart 2008
  Er wordt naarstig verder gewerkt aan de remise. Al van ver kan je de 'stoeber' zien. Tussendoor brengt de cateringservice lekkere, warme hapjes...
      
      

 • Zaterdag, 1 maart 2008
  De gegalvaniseerde leuning van de 'verijzerde' stenen brug werd aangebracht.
      
  Bovendien krijgt de uitbreiding van de remise stilaan een vaste vorm
      
  en zijn er ook nog mooie beeldjes te schieten in het park als de zon schijnt
      

 • Zaterdag, 2 februari 2008
  Het betonbed ligt er in en er werd reeds begonnen met het opmeten van de exacte plaats voor sporen en wissels.
      
  Na de grondige revisie van de 7 1/4" stoomloc van de "Chemin de Fer des Trois Vallées" werd de ketel onderworpen aan een drukproef. We vonden aan de ingang van het park ook een nieuw bordje met een situatietekening van het park en een parkreglement, en wij worden daar keurig op vermeld.
      

 • Vrijdag, 1 februari 2008
  Om 13:00 wordt het beton gestort voor de fundering van de uitbouw van de remise ! Alle hulp is welkom.

 • Zaterdag, 26 januari 2008
  De fundaties voor de uitbreiding van de remise gaan er weldra komen. Vandaag werd aangevangen met het aanbrengen van de bekisting.
      
      

 • Zaterdag, 5 januari 2008
  De vernieuwing/uitbreiding van de remise staat voor de deur. Na het verplaatsen van tonnen aarde werd zaterdag de steunmuur aan de zijkant afgebroken. Niet zonder moeite overigens, want het cement dat destijds gebruikt werd was van bikkelharde kwaliteit.
      
      

© 1985-2024  Dani Bellemans
last update 08/07/2024